Unieke vaarinstructiefaciliteiten
hèt kenmerk van Holiday Boatin

mddenrb450

Bij boeking

Nieuwe huurders van Holiday Boatin ontvangen het boekje ”Met de Doerak de rakken op. Het boekje bevat allerlei nuttige en praktische wenken om uw vaarplezier te verhogen.

Bij de afvaart

Bij aankomst op de dag van afvaart begroeten wij u in onze gezellige ontvangstruimte met een kopje koffie of thee. Na afhandeling van de formaliteiten ontvangt u van ons een uitgebreid boordboek met de technisch beschrijving van uw Doerak, een ANWB waterkaart en een map vol toeristische informatie over het vaargebied. De vaarroutes en mogelijkheden worden met u besproken en hierna brengen wij u naar uw Doerak. Aan boord volgt een uitleg over het praktisch gebruik van het schip en daarna kunt u uw spullen aan boord brengen en uw schip inrichten. Hierna komt een HB-instructeur aan boord en krijgt u een korte of langere praktische vaarinstructie. Voor de beginnende motorbootvaarders kan dit een voldoende basis bieden om aan uw heerlijke boorvakantie te beginnen.

Privé-instructeur

Kiest u voor extra privé-instructie dan kunt u de eerste volle vakantiedag varen met een HB-instructeur aan boord. Dit aanbod moet wèl vooraf worden gereserveerd.
Kosten voor 3 uur instructievaren € 90, - of voor 6 uur instructievaren € 180, -.

Beginnende motorbootvaarders

De huurperiode van uw vaarvakantie kan een rol spelen voor de beginnende motorbootvaarder. Friesland kent vele aanlegplaatsen in de natuur die ook een prima oefenterrein zijn. In het voor- en najaar is het rustig op het water zodat u ruime mogelijkheden heeft om zo’n aanlegplaats te kiezen om te oefenen. De drukste periode op het water is van half juli tot half augustus. Bent u niet aan deze periode gebonden dan adviseren wij u vóór of na deze periode uw vaarvakantie te plannen. Bovendien hebben wij onze vaarroutes in (moeilijkheids) categorieën ingedeeld zodat u tevoren in kunt schatten wat u zoal tegen kunt komen.


instruktiebuitensluis700165

Vaarinstructiedagen voor Holiday Boatin gasten

Holiday Boatin verzorgt ieder jaar een aantal instructiedagen voor onze huurders. die speciaal zijn gericht op de onervaren of minder ervaren schipper. Deze dag vangt aan om 10.30 uur met 2 uur op praktische wijze gebrachte theorie en na een lekkere kop soep met broodjes gaat u onder begeleiding van een HB-instrukteur de theorie in de praktijk brengen.Veel van onze ervaren gasten hebben het varen aardig onder de knie, maar juist die dingen zoals afmeren in een box of varen op smalle watertjes en tussen smalle doorvaarten en onder smalle bruggen door zijn best lastig. Net zoals achteruit varen en afmeren aan lage wal. Voor degenen die willen leren hoe je dit nu precies doet, organiseren we speciale instructiedagen voor de meer ervaren motorbootvaarder.

Deze instructiedagen zijn voor huurders van één van onze Doerak. De dag vangt aan om 10.30 uur en eindigt rond 16.00 uur.  De kosten bedragen € 45,00 per persoon inclusief lunch: maximaal 2 personen (ouder dan 12 jaar) per gehuurde Doerak. Voor geïnteresseerden die geen Doerak hebben gehuurd bedraagt de instructiedag € 85,- per persoon.

 

Kennismakingspakket

Wij bieden de mogelijkheid om een instructiedag voor beginnende of ervaren motorbootvaarder te combineren met een weekend- of midweekhuur van een Doerak.  Uw Doerak ligt op de vrijdag of maandag in onze haven gereed zodat u alvast aan boord kan overnachten en de volgende ochtend direct met 2 personen kan deelnemen aan de instructie. Na afloop kunt u op de door u gehuurde Doerak weer overnachten en de volgende dag(en) de geleerde theorie en praktijk zelf uitgebreid oefenen.

De prijs voor dit arrangement is het weekend- of midweek tarief (65% van de weekprijs)  van de door u gekozen Doerak. Bij de prijs inbegrepen is de deelname van 2 personen aan de instructiedag en de huur van een linnengoedpakket.

 

Het Holiday Boatin vaarpaspoort: vaarpasspoort250
U krijgt van ons een leuk aandenken aan uw instructiedag en/of uw vaarvakantie. Dat is het HB-vaarpaspoort waarin uw vaarervaring wordt vastgelegd. Brengt u bij een volgende keer uw vaarpaspoort weer mee? Dan kunnen wij uw volgende vaart weer bijschrijven. Komt u voor de eerste keer bij Holiday Boatin, neemt u dan een pasfoto mee van de schipper.

 

 

  • Voor beginnende - en ervaren watersporter
  • Ook Instructie / vaar-weekend mogelijk meer lezen

afstap

Lage afstap


 
Doerak Motorboot en Houseboat huren vanuit Sneek