Milieu bewust varen

Holiday Boatin - Doerak Sneek draagt het milieu een warm hart toe. In de brache loopt Holiday Boatin zelfs voorop met vernieuwende milieu-initiatieven. Vooral in de watersport, waar we zo nauw met de natuur verbonden zijn, vinden wij dit van groot belang.


sfeer_800_breed_sfeer


Vuilwatertank

Al onze Doeraks zijn voorzien van  een vuilwatertank. Vervuiling van water in havens en besloten water wordt daarmee sterk teruggebracht. Veel jachthavens zijn tegenwoordig uitgerust met afpompinstallaties. Een lijst met dergelijke jachthavens vindt u in het boordboek. Holiday Boatin heeft ook een dergelijke installatie in de haven om de teruggekeerde schepen te ‘behandelen’.

Geen antifouling

Antifouling is een giftige aangroeiwerende verf die veel wordt gebruikt voor de onderkant van de boot. Holiday Boatin gebruikt deze verf niet. In plaats daarvan is gekozen voor een milieuvriendelijke beschermlaag.

Watersmering

De schroefassen van onze schepen worden met water – en niet met vet – gesmeerd. Er lekt dus geen smeervet in het oppervlaktewater.

Aangepast motorvermogen

Het motorvermogen van onze Doeraks is deskundig aangepast aan het gunstigste rendement. Er is dus geen sprake van energie verspillende overdaad.

Minder brugbewegingen nodig

Vanwege de geringe doorvaarthoogte (2,50 – 1,90m) van onze Doeraks is het minder vaak nodig dat beweegbare bruggen geopend moeten worden. Dat spaart energie en oponthoud voor het wegverkeer.

Kortom

Alle hier genoemde factoren tezamen dragen ertoe bij dat u de kleinste, fraaiste en schoonste watertjes bereikt en kunt bevaren, zonder de bijzondere biotoop van die gebieden geweld aan te doen.
 
Doerak Motorboot en Houseboat huren vanuit Sneek