Makkelijk varen met de Doerak

Grote stabiliteit, geringe diepgang en lage afstap

De Doerak is een comfortabel, ruim en makkelijk te bevaren motorboot. De grote stabiliteit, geringe diepgang, lage afstap en lage doorvaarthoogte zijn "dé kenmerken" van de Doerak. Dat maakt de Doerak bij uitstek geschikt voor de Friese wateren.
Varen met de Doerak is niet moeilijk, slechts met één handel vaart u vooruit en achteruit: de éénhandel-besturing.

vaareigenschapTevens beschikken al onze motorboten over een boegschroef. Deze extra dwarsschroef aan de voorkant van de motorboot zorgt ervoor dat u de boeg naar de wal kunt sturen als er net wat meer wind staat, of om een kleine stuurcorrectie aan te brengen. Daarnaast zijn al onze Doeraks nu ook met hekschroef uitgerust zodat u de voor- en achterkant van de Doerak kunt sturen.

Wij bieden extra zekerheid voor beginnende watersporters door speciale instructiedagen en begeleiding te verzorgen.

Lage doorvaarthoogte

Al onze Doeraks hebben een doorvaarthoogte van maximaal 2.50 mtr. Bovendien kunt u van de typen Doerak met cabriolettent de doorvaarthoogte nog verder verlagen naar 2.45 / 2.40 mtr. met slechts één kleine handeling. Bouwt u dan ook nog de tent af en klapt u de stuurhutramen naar beneden, dan is de doorvaarthoogte van de Doerak nog maar 1.90 mtr. Daardoor kunt u een nog uitgebreider gebied bevaren. Eén van de voordelen is dat u minder schepen op dat vaarwater tegenkomt.

 

Er zijn maar weinig andere motorboten in de verhuurbranche beschikbaar die dit een Doerak kunnen nadoen! Wij hebben diverse interessante vaarroutes voor u klaarliggen, waaronder die met de lage doorvaarthoogten.

Geen vaarbewijs nodig !!

Voor het varen met een Doerak is geen vaarbewijs nodig. Het vaarbewijs geldt alleen voor schepen langer dan 15 meter of voor schepen die sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Onze langste Doerak met 11.50 mtr. En wat snelheid betreft kiest u met de Doerak voor ‘onthaasten’. Al haalt de Doerak zonder enig probleem bij een gemiddeld motortoerental de maximum toegestane snelheid op de wateren in Friesland en Overijssel. (Meestal 9 of 6 km per uur en 12 km op het Prinses Margriet kanaal).

pdfnlfryslan
PDF informatie te downloaden
Lage doorvaarthoogte:
  • Al onze Doeraks hebben een doorvaarthoogte maximaal 2.50 mtr.

salonlagebrug300

Bovendien kunt u van de type "Doerak met cabriolettent" de doorvaarthoogte nog verder verlagen.

lagebrugtent300

Bouwt u dan ook nog de tent af en klapt u de stuurhut ramen naar beneden. De doorvaarthoogte is dan nog maar 1.90 mtr.


 
Doerak Motorboot en Houseboat huren vanuit Sneek